Cropped landscape
Külföld
Síró anyja előtt végeztek ki egy hatéves fiút, mert "rossz volt a vallása"
2019-02-1006:59
Szaúd-Arábiában egy kisfiúnak azért kellett meghalnia, mert síita volt. A szinte felfoghatatlan esetről a 888 számolt be.
Egy anyuka a kisfiával, Zakariya Bader al-Jabirral a szaúd-arábiai Medinában utazgatott, éppen Mohamed próféta egyik emlékhelyét látogatták meg az iszlám legszentebb városában, mikor a jelentések szerint ismeretlenek megállították őket. 


Maguk síiták? 
– kérdezték tőlük. 

Miután a nő igennel válaszolt a kérdésekre, hirtelen egy autó állt meg mellettük, amiből több fegyveres kiszállt és elszakították az anyjától a gyereket és betuszkolták az autóba. A jelentések szerint már a járműben megkezdődött a mindössze hatéves kisfiú kínzása, többször törött üveggel vágták meg a nyakát. 
 
Az anya természetesen a látottaktól és a gyereke sikolyától sokkos állapotba került, hiába kért segítséget és sikoltozott, nem történt semmi, senki nem sietett a segítségükre. Az emberi jogi csoportok szerint azokat, akik nem a szunnita ágat képviselik, üldözik az országban, rendszeresen kínozzák őket és gyakoriak a kivégzések is. 

A gyermeket a térre vitték és a síró anyja előtt lefejezték.

Az egyik síita szervezet is megszólalt a nagy botrányt kavart ügyben, azt állították, hogy a jelenlévő tömegből senki sem avatkozott közbe és a hatóságok sem reagáltak arra, miért végezték ki a gyereket. A szaúdi síita közösség tagjai a következő imára összegyűltek és részvétüket fejezték ki a gyászoló szülőknek. 

Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy Rijád üldöz minket. Sokunk azért van börtönben vagy halálsoron, mert síita
– közölte az egyik síita szervezet az eset után.

Az iszlám vallás durván két nagy ágra bontható le, egyik a szunnita, amit a legtöbb helyen képviselnek, a másik a síita, melyet csak Iránban és Irak keleti részében élők képviselnek. Akkora a nézeteltérés közöttük, hogy az évszázadok során több háború is kipattant már a valláson belüli ellentétek miatt.

888.hu
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ