Cropped landscape
Belföld
A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Sneider Tamás lemondását követeli
2019-02-1109:08
"A néppártosodást folytatni kell egy új vagy új-régi elnökkel, és olyan vezetéssel, akik a múltbeli tevékenységük alapján nem zsarolhatóak" - írta Kovács Tamás, a párt országgyűlési képviselőjelöltje közösségi oldalán pénteken. Olyan történt, amire jó ideje nem volt példa: egy vezető jobbikos politikus a náci botránysorozatba keveredett Sneider Tamás lemondását követelte. A párt országgyűlési képviselőjelöltje szerint a Jobbik elnöke zsarolható. 
Kovács Tamás a II. és a III. kerület alkotta választókerületben mérettette meg magát a Jobbik jelöltjeként a tavalyi parlamenti választáson. Az eredménye azonban jóval elmaradt a várttól, hiszen mindössze 3 585 szavazatot kapott, ami 6,19 százalékra volt jó. 2017 novemberében a jobbikos pártmédia a "magyar vívósport nagy öregjének" titulálta  Kovácsot abból az alkalomból, hogy a nyilvánosság előtt bejelentette, Vona Gábor felkérésére elvállalja az országgyűlési képviselőjelöltséget. Az Alfahír nem késlekedett hozzátenni, hogy az olimpiai harmadik helyezett kardvívó, korábbi szövetségi kapitány a Fideszből való kiábrándulása miatt keveredett a Jobbikhoz. Úgy látszik másfél évnek sem kellett eltelnie ahhoz, hogy Kovács Tamást újabb csalódás érje.
 
Új elnökre van szüksége a Jobbiknak

Éles hangú kritikát fogalmazott meg a jobbikos politikus pénteki Facebook-bejegyzésében, ezúttal pártjával szemben. 

A Jobbik a 2014-es 1 millió 20 ezer listás szavazathoz képest tavaly áprilisban 1 millió 92 ezer listás szavazatot szerzett, és ezúttal egyéni mandátumot is sikerült szereznie, ám a pártvezetés által vállalt áttörés elmaradt: nemhogy Vona-kormány nem alakulhatott, de a Fidesz–KDNP harmadszor is kétharmados többséget szerzett az Országgyűlésben. 
- Kovács ezzel a reálisnak tűnő helyzetértékeléssel indított az Újra kell tervezni a Jobbikot elnevezésű posztjában. Ezt követően pedig olyan nyíltsággal és őszinteséggel sorolta a párt körül sokasodó problémákat, amelyre nem igazán volt példa az utóbbi időszakban.

  • "Ezt követően bekövetkezett a Jobbik szakadása és jogerősen is párttá alakult a kivált Mi Hazánk Mozgalom." - ezzel - a pártvezetéssel ellentétben - elismerte, hogy pártszakadás történt a Jobbikban. 
  • "De vajon miért pont a Jobbikban tart hónapok óta a válság, miközben magukhoz képest kisebbet buktak tavaly áprilisban, mint a két régi baloldali párt?" 
  • Meglátása szerint a "Jobbik, komoly identitásválságba került már a választások előtt." 
  • Emlékeztetett arra, hogy Vona Gábor már a tavaly év elején elismerte, hogy az egykori nemzeti radikális párt identitásválságot él át. 
  • Értékelése szerint ennek a válságnak a kézzelfogható jele volt többek között "Vona Spinoza-házbeli szereplése, Havas Henrik által írott Vona-könyv vagy a Heller Ágnes által előadott, a Jobbik és a baloldal taktikai együttműködésére vonatkozó gondolatkísérlet fogadtatása."
Kovács mind ezek után olyan területre tévedett, ami egészen biztosan nem fogja elnyerni a pártvezetés tetszését: megkérdőjelezte Sneider Tamás alkalmasságát. 

A választások óta bebizonyosodott, hogy Vona Gábor nagyon hiányzik a Jobbik éléről
 - írta felvezetésként, hogy aztán egy az egyben kimondja:

le kell váltani Sneider Tamást, mert zsarolható. 

"A néppártosodást folytatni kell, egy új vagy új-régi elnökkel, és olyan vezetéssel, ahol csak olyan tagok vannak, akik a múltbeli tevékenységük alapján nem zsarolhatóak" - fogalmazott sejtelmesen az olimpiai érmes politikus, aki feltehetően Vona Gábor visszatérését támogatja.

Ezzel nem kevesebb történt, minthogy a Jobbikban példátlan módon a párt egyik vezető politikusa nyíltan a Jobbik elnökének lemondását követelte.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ