Cropped landscape
Belföld
Ficsak: Történelmi bejelentéseket tett Orbán Viktor
2019-02-1107:46
Történelminek értékelte Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke az ECHO TV Jó reggelt című műsorában az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervet.
A Ficsak-alapító egyebek között fantasztikus vívmánynak nevezte, hogy bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, hogy minden 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, a közös élet kezdéséhez 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesülhet.

A törlesztés az első gyermek érkezésekor három évre felfüggesztésre kerül, a második gyermek érkezésekor újból három évre felfüggesztésre kerül, és a tőketartozás harmadát nem kell visszafizetni, ha pedig a harmadik gyerek is születik, akkor a kölcsön további részét teljes egészében elengedésre kerül – ismertette Király Nóra, aki szerint így minden pár érdekelt lesz abban, hogy minél hamarabb nagycsaláddá váljon.

A Fiatal Családosok Klubjának elnöke a családvédelmi akciótervben ismertetett pontok közül külön kiemelte, hogy a jövőben azok az asszonyok, akik legalább négy gyermeket szültek és neveltek, életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.


Itt nemcsak egy anyagi, hanem egy erkölcsi megbecsülésről is szó van. Gyakorlatilag az állam kifejezi a tiszteletét, tehát egyedülálló és példaértékű ez a bejelentés 
– közölte.

Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Jó reggelt!

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ