Cropped landscape
Belföld
Konszenzus van a családpolitika kérdésében
2019-02-1106:38
Már most kétharmados többség áll az Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén bejelentett családpolitikai akcióterv mellett – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített online villámkutatásából. A bejelentett családpolitikai intézkedéseknek az emberek túlnyomó többsége, 63 százaléka örül, még a kormányellenesek 40 százaléka is. 
Mint írták, a kormány bevándorlásellenes álláspontja mögött legalább olyan széles társadalmi konszenzus van, mint a családbarát intézkedések esetében. A friss adatok alapján az is látszik, hogy annak sem örülne az emberek 64 százaléka, ha az Európai Unió valóban újból elővenné a kötelező betelepítési kvóta ügyét az európai parlamenti választások után.
 
– A miniszterelnök hosszan beszélt arról, a magyar ellenzék saját magát járatja le az utóbbi időben, és a kérdésben véleményt alkotó magyarok 53 százaléka szerint sem komolyan vehető a hazai ellenzék; még a kormány leváltását kívánók 27 százaléka is komolytalannak tartja az ellenzéki pártok utolsó pár hónapos akcióit – írták a reprezentatív felmérésre hivatkozva.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ