Cropped landscape
Belföld
Puzsér Róbert kiosztotta az ellenzéket a tegnapi kudarc után
2019-02-1116:50
"Az öt pont az ellenzék teljes koncepciótlanságát reprezentálja" - írta a humorista hétfői vezércikkében, amelyben hadat üzent szinte a teljes ellenzéknek. Az LMP főpolgármester-jelöltje úgy látja, hogy jelképek vannak, koncepció azonban nincs az ellenzéki oldalon. Puzsér pécsi fóruma után gyakorlatilag programot hirdetett: nincs más hátra, mint az ellenzéki elitcsere, ami egy új pártstruktúra felállításával jár.
Puzsér Róbert arról beszélt egy pécsi fórumon, hogy először az ellenzéket kellene leváltani, mivel a kormányellenes erők súlypontja továbbra is "Gyurcsány Ferencen belül van." Magyarán a humorista egy új ellenzék létrehozását sürgette, más kérdés, hogy ez nem igazán tűnik hitelesnek a zsidó képviselők listázását felvető  Gyöngyösi Mártonnal, a honvédelmi- és rendészeti bizottságból minden bizonnyal kizárt Demeter Mártával a jobbján. Mindenesetre Puzsér meghirdette az új ellenzék programját, nem kímélve az általa réginek tartott ellenzéket.

Jelképek vannak, koncepció az nincs

"A budapesti tüntetések lassan kifáradnak. Vidéken, ahová nem ér el fővárosi töménységben az ellenzéki propaganda, ahol nem tudnak minden ügyet kisajátítani a régi baloldal első vonalas politikusai, már nagyobb és sikeresebb rendezvényeket lehet szervezni." - ezekkel, a magához képest is szokatlanul erős sorokkal kezdte ellenzék-kritikus írását az LMP főpolgármester-jelöltje a Magyar Hangban. Vezércikkének elején ironikusan kiemelte, hogy a tiltakozássorozatnak máris tucatnyi jelképe van, köztük a fehér sapka, és sál, ami "annyira jól működött, hogy a politikusokon kívül más nem is viselte." "A szocialisták megpróbálták ugyan divatba hozni a sárga mellényeket, a kísérlet azonban teljes kudarcba fulladt: Karácsony Gergely fémkeretes szemüvegére épített személytelensége széthasadt, amint a szocialisták kabalafigurája magára öltötte a rendőröket szétcsapó, dühödt francia melósok viseletét." - folytatta hasonló stílusban. Puzsér kifogásolta, hogy a nyugati sajtó lelkesen ünnepelte a kormánnyal szemben kibontakozó „ellenállás" hőseit és jelképeit, amik szerinte nem többek, mint puszta marketingfogás. 
 
Jelképpé vált az az öt pont, ami arra tényleg alkalmas volt, hogy az ellenzék teljes koncepciótlanságát reprezentálja
 - hangsúlyozta az új ellenzék létrejöttének fontosságát hangsúlyozó humorista, hozzátéve, hogy az öt pont garantálja, hogy az ellenzéki tiltakozás nem lehet sikeres.

Szerinte, ha a kormány tenne is engedményeket bizonyos kérdésekben, akkor is a régi ellenzék öt pontja rendszerváltó programnak, ellenzéki minimumnak "nyomorúságosan kevés." Ezután a XXI. századiságát hirdető, ugyanakkor a XXI. századi pártokkal egy pályán mozgó Momentumba szállt bele, nevezetesen Donáth Anna, elnökségi tagba, akit gúnyosan az első női Nelson Mandelának nevezett. Puzsér szerint a füstgránáttal való pózolás könnyen megérheti az ifjúdemokratáknak (Cseh Katalin, a párt EP-képviselője is füstgránátozott), hiszen könnyen "simán bejuthatnak" az Európai Parlamentbe, ugyanakkor az ellenzék helyzetén semmit sem segítettek ezzel. Aztán Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes vezetésével működő "szocialista drámaszakkör amatőr tagjai" is megkapták a magukét.

A választ ismerem. A balliberális oldal hullamosói elmondják majd, hogy igazam van, de kussoljak erről, mert most nem ez a lényeg, hanem a Fidesz leváltása
- vázolta Puzsér, mi várhat majd rá cikke után az általa régi baloldalnak nevezett blokktól. Éppen ezért pécsi fóruma után még egyszer nyomatékosította: nincs más hátra, mint az ellenzéki elitcsere, ami egy új pártstruktúra felállításával jár.

Origo
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ