Cropped landscape
Sport
Hazai győzelemre készülnek
2019-02-1217:01
kajak-kenu
Harmadik világbajnoki aranyérmét szeretné megszerezni a férfi kajakozók 200 méteres számában a Balaska Márk, Birkás Balázs páros az augusztusi kajak-kenu világbajnokságon Szegeden. A kétszeres világbajnokok Tokióban az 500 méteres négyesben indulnának, mivel a 200 méteres páros nem olimpiai szám. 
Lassan véget ér világbajnoki kettősünk téli felkészülése. A 2019-es év célkitűzése számukra egy újabb világbajnoki cím elhódítása hazai pályán, Szegeden.
Nagyon fontos, hogy az erőnk meglegyen. Lényeges, hogy ezt az erőt stabilan le tudjuk adni, tehát kell egy nagyon jó törzsstabilitás, szokták mondani mindig, hogy speciális erőnléti edzés, hogy minden jól funkcionáljon. Illetve a gyorsaságfejlesztés, ami nagyon fontos
- mondta Birkás Balázs, világbajnok kajakos.

Mivel a kajak 200 páros táv nem szerepel a tokiói olimpiai számok közt, kajak párosunk az 500 méteres négyes hajóban szeretne versenyezni 2020-ban.
A magyar férfi mezőnyt úgy kell elképzelni, hogy az 1-9, aki odaáll a döntőbe, az mind esélyes, és mi nagyon bízunk benne, hogy jól fogunk teljesíteni, mert tavaly bizonyítottunk 500 párosban a válogatón. Az azonban nem volt 100%-ban elég ahhoz, hogy bekerüljünk a négyesbe. De azért a 200 párosban, amit még lehet, az olimpia előtt ki szeretnénk venni
- nyilatkozta Balaska Márk.
 
A tavaszi felkészülést dél-afrikai edzőtáborban folytatják világbajnokaink. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ