Cropped landscape
Belföld
Két párttal is asztalhoz ült már a Mi Hazánk
2019-02-1207:28
Előbb a MIÉP-pel, majd a Független Kisgazdapárttal tartott egyeztetést a Mi Hazánk Mozgalom a nemzeti összefogás jegyében – értesült a Magyar Nemzet.
A találkozókon szó volt többek közt az EP-jelöltállítás módjáról annak érdekében, hogy a jelenlegi ellenzék és a kormányzópártok mellett egy harmadik út jöhessen létre. Novák Előd, a Mi Hazánk EP-kampányfőnöke lapunk megkeresésére elmondta, az összefogást a MIÉP egykori tagjaként azért kezdeményezte, mert jó szívvel gondol vissza a Csurka István által megalkotott, A nemzetépítő állam című programra, politikai szocializációja neki és ­Toroczkai Lászlónak is a MIÉP-ben kezdődött.

A nemzeti radikalizmust képviselő MIÉP-en kívül a nagy múltú Független Kisgazdapárttal is asztalhoz ült a Mi Hazánk. A parlamenti megbeszélésen a pártot Toroczkai László elnök, Novák Előd alelnök és Apáti István országgyűlési képviselő, míg az ­FKGP-t Hajdara Roland elnök, Márkus János és Paulina László elnökségi tagok képviselték.

– A programalapú egyeztetés egy értékelvű összefogás lehetőségét mutatta meg az Isten, haza, család jelszóhármas mentén – mondta Novák Előd. Hozzátette, a két szervezet szerinte kész közösen gyarapítani országunkat, éltetni nemzetünket, felemelni a méltatlanul magára hagyott magyar vidéket, megvédeni és megtartani a magyar földet, helyreállítani a cserben hagyott magyar dolgozók és kisgazdák elismerését.

– Az elvtelenül egyesült balliberális tömbbel szemben a Mi Hazánk és az FKGP együttműködése mindenféle külső kényszertől vagy politikai spekulációtól mentesen indul el, anélkül, hogy bármelyik félnek is meg kellene tagadnia önmagát, illetve elveit.

– A nemzeti összefogás már az EP-választásra megvalósulhat és eredményt mutathat, harmadik utat kínálva ezzel a választóknak, valódi nemzeti értékek és elvek mentén – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy ezek a pártok mennyire tekinthetők komolynak, Novák úgy fogalmazott, a MIÉP országos listát tudott állítani a tavalyi parlamenti választáson.

– Mindkét pártnak komolyabb támogatottsága van, mint az országgyűlési képviselettel rendelkező Liberálisoknak és a KDNP-nek – hangsúlyozta Novák Előd.

Magyar Nemzet 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ