Cropped landscape
Belföld
Menczer Tamás: Magyarországot nem az NGO-k képviselik, hanem a megválasztott magyar kormány
2019-02-1220:51
A magyar-amerikai kapcsolat gazdasági és védelmi pillére eddig is kifogástalan volt, a Trump kormány hivatalba lépése óta pedig a politikai kapcsolatok is folyamatosan javultak, ezt bizonyítja Mike Pompeo hétfői budapesti látogatása is - jelentette ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta: a mostani amerikai kormány valóban foglalkozik a közép-európai térséggel, emellett jó néhány kérdésben egyetért az amerikai és a magyar kormány, ilyenek a határvédelmi intézkedések, az illegális bevándorlás elutasítása és az üldözött keresztények segítése.
Menczer Tamás szerint a politikai kapcsolatok újjáépítése kezdődött el a Trump-adminisztráció hivatalba lépése óta, a hétfői találkozó pedig ennek egy fontos állomása volt. Emellett 1700 amerikai vállalat 105 000 magyar embernek ad munkát, a védelmi kapcsolatok pedig kifogástalanok, mint mondta: a NATO-ban történő magyar szerepvállalásról mindig elismeréssel beszélnek.
Az államtitkár kiemelte: mindkét ország elutasította az ENSZ migrációs csomagját, az Egyesült Államok volt az első, Magyarország pedig a második ország aki nem-mel szavazott a javaslatra.

Azzal kapcsolatban, hogy Mike Pompeo civil szervezetek képviselőivel találkozott Budapesten úgy fogalmazott: a magyar társadalmat nem az NGO-k képviselik, hanem a megválasztott magyar kormány és a megválasztott képviselők, akik megmérettették magukat egy demokratikus választáson. 


Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ