Cropped landscape
Belföld
Monspart Sarolta: Sokkal fontosabb a pénznél a nagyszülők szeretete
2019-02-1208:07
Júliustól bevezetik a nagyszülői GYED-et, így a jövőben a nagymama is otthon maradhat az unokákkal, ha mindkét szülő visszamenne dolgozni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnapi évértékelőjén. A nagyszülőnek aktív keresőnek kell lennie, nem lehet nyugdíjas. Monspart Sarolta, az Idősek Tanácsának tagja, tájfutó világbajnok az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta: azok a fiatalok fognak elsősorban élni a lehetőséggel, akik épp a karrierépítésük kellős közepén vannak.
Monspart Sarolta hozzátette: az a nagyszülő, aki vállalja a GYED-et valamelyik gyereke helyett, onnantól nem kap fizetést.
Ha abbahagyja, akkor visszamehet dolgozni, vagy ha közben nyugdíjaskorú lett, akkor elmehet nyugdíjba.
- emelte ki. Hangsúlyozta: sokkal fontosabb a pénznél a nagyszülők szeretete.

Monspart Sarolta szerint lesznek olyan nagymamák, akik nem hagyják ott a szeretett munkájukat, de sokkal több az olyan ember, aki azt várja, hogy mikor mehet el nyugdíjba.
Én imádtam azt amit csináltam, szóval nem biztos, hogy ott hagytam volna. Sokaknak viszont nincs olyan szerencséjük, hogy az a munkájuk, amit szeretnek. Ők biztos, hogy ezt választják
- fogalmazott.

Monspart Sarolta hozzátette: az Idősek Tanácsának tagjaként nagyon örül, hogy Orbán Viktor hétpontos akciótervének egyik pontjában benne vannak a nagyszülők.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Jó reggelt!
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ