Cover
Belföld
Razzia: Meglepő fordulat a mendei kettős gyilkosságban
2019-02-1221:12
2015 október 15-én rablótámadás áldozata lett egy idős házaspár a Pest megyei Mendén. Az elsőrendű vádlott Cs. Tamást azzal vádolták, hogy különös kegyetlenséggel végzett az idős házaspárral, míg társa az utcán figyelte, jön-e valaki. Az ügyész az elsőrendű vádlottal szemben a lehető legsúlyosabb, azaz tényleges életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte, míg a másodrendű vádlottal szemben minimum öt év fegyházat indítványozott rablás miatt. A bíróság végül mindkettőjüket felmentette.
A nyomozókat a gyilkosság után megkereste egy javítóintézetben nevelkedett fiatalember, majd egy idősek kirablása miatt korábban már elítélt férfi is. Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a tanúkihallgatások eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves mendei férfit, akit a rendőrség őrizetbe vett, majd február 25-én elrendelték a férfi előzetes letartóztatását.

Elképzelhető, hogy az egymillió forintos nyomravezetői díj reményében állították, hogy Cs. Tamás ölte meg az idős házaspárt. Nagyot nyomott a latba ez a két vallomás ahhoz, hogy a büntetett előéletű férfire és társára terelődjön a gyanú. 

Az ügyész az elsőrendű vádlottal szemben a lehető legsúlyosabb, azaz tényleges életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte, míg a másodrendű vádlott T. Csabával szemben minimum öt év fegyházat indítványozott rablás miatt.

A védők szerint azonban a két férfinek semmi köze a bűncselekményhez. Az első és másodrendű vádlott is tagadta bűnösségét. 

A bíróság végül mind az első, mind a másodrendű vádlottat felmentette. A bíró az indoklásban elmondta: nem találtak az elkövetőtől visszamaradt genetikai nyomot, vagy DNS-t, ami alapján megerősítést nyerhet, hogy Cs. Tamás volt-e azon a bizonyos helyszínen. A bíróság szerint a poligráfos vizsgálat és a tanúk vallomása sem volt meggyőző.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Razzia
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ