Cropped landscape
Sport
Olimpiai bajnokokkal erősített a Ferencváros
2019-02-1316:05
rövid pályás gyorskorcsolya
Újjáalakult az FTC korcsolya szakosztálya, mégpedig nem is akármilyen nevekkel! A zöld-fehéreknél folytatja pályafutását az olimpiai bajnok Liu-testvérpár, valamint a férfi rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott két tagja, Jonh-Henry és Cole Krueger is. Az élsportolók mellett a szakmai stáb és 60 gyerek is csatlakozik a Fradihoz.
A legjobbak a legjobb helyen! Ezzel a mottóval mutatták be a Liu-testvéreket a Ferencvárosnál. Az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázóknak és szakmai stábjuknak január 31-én járt le a szerződésük az MTK-nál. Liu Shaolin Sándor az olimpia utáni motivációs gondok miatt is döntött a váltás mellett.
Elég nehéz volt minden egyes reggel úgy felkelni, hogy ha elértem életem legnagyobb célját, akkor miért fagyoskodjak még mindig a jégpályán. És akkor így születtek újabb döntések, újabb dolgok, újabb események, amelyek megváltoztatják az életemet, amelyek újra motiválnak, hogy új dolgokat tudjak elkezdeni. Úgyhogy ez is egy lépés a karrierem során, és remélem, hogy hozzá tud majd segíteni minden egyes eredményemhez
- nyilatkozta Liu Shaolin Sándor.
 
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellett az amerikai születésű, de magyar színekben versenyző John-Henry és Cole Krueger is a Ferencvárosban folytatja. A zöld-fehérek viszont nem csak élsportolókat akartak szerződtetni.
Az egész utánpótlás is velünk jön, az egész szakmai stáb is. Nyilván ez azért jó, mert az új generáció számára is kicsit több lehetőség felé nyílik meg. És remélem, hogy nagyon jó útra térünk majd
- nyilatkozta Liu Shaoang.
 
A szakmai stábot erősíti majd Bánhidi Ákos is, a válogatott menedzsere, aki szerint az utánpótlás miatt is fontos a váltás.
Olyan fejlesztéseket fogunk tudni elvégezni, amelyek a lehetséges felhasználható jégidőknek a tekintetében fontosak, mert hála Istennek sokkal több a gyerek. És minél több a gyerek, annál több négyzetméter jég kell, annál több mennyiségű jég kell a fejlesztésükhöz
- mondta stábunknak Bánhidi Ákos, a gyorskorcsolya-válogatott menedzsere.
 
A felnőtt rövid pályás gyorskorcsolyázók számára a következő nagy világverseny a világbajnokság lesz, amelyet március 8-a és 10-e között rendeznek Szófiában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ