Cropped landscape
Sport
Szoros mérkőzésen nyert a Szekszárd
2019-02-1321:31
A női kosárlabda Európa-kupa negyeddöntőjében a Szekszárd hazai pályán fogadta a spanyol Girona együttesét. A párharc első mérkőzésén a tolnai csapat a nyolcaddöntő után újabb bravúrt végrehajtva, szoros mérkőzésen, 79-73-ra legyőzte ellenfelét. 
A mérkőzést a vendégek kezdték jobban. Úgy tűnt, a rajtnál kicsit beragadt a hazai együttes, azonban a 4. perc után sikerült felzárkóznia a fehér mezes Szekszárdnak, amely az első játékrész vége előtt 2 ponttal át is vette a vezetést. A második negyed végére azonban kiegyenlített a Girona, így 39-39-cel mentek nagyszünetre a felek. 
 
A harmadik játékrészben fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a katalánok újra átvették a vezetést, de a hazaiak nem engedték ellépni ellenfelüket. A hajrában mindkét csapatnál sok volt a pontatlanság és az eladott labda. 40 másodperccel a mérkőzés vége előtt döntetlen volt az állás.
 
Végül a Szekszárd remek védekezéssel és Studer triplájával 79-73-ra megnyerte a találkozót, így 6 pontos előnnyel utazik a visszavágóra Spanyolországba. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ