Cropped landscape
Sport
A rövid pályás gyorskorcsolyázók sikerei az Év sportolója gálán
2019-02-1423:04
Ahogy azt várni lehetett, az első téli olimpiai bajnoki címet elnyerő rövid pályás gyorskorcsolya sportág képviselői taroltak az Év sportolója gálán. De összesen 11 kategóriában derült ki, hogy a sportújságírók kit, kiket láttak 2018 legjobbjának. 
– mondta Liu Shaolin Sándor.
 
Az év csapata egyéni sportágak kategóriában a férfi rövid pályás gyorskorcsolya-váltó lett, amely Phjongcshangban a téli ötkarikás játékokon sporttörténeti tettként olimpiai bajnok lett.
Ezek olyan díjak, olyan eredmények, amiket mi nem terveztünk mondjuk egy 8-10 évvel ezelőtt. Ezek elérhetetlennek tűntek, álomnak tűntek. És egészen szürreális ezt végigélni, hogy ezek megtörténtek. Hogy minket meghívtak egy Olimpiai Bajnokok Klubjába, hogy mi az első háromban voltunk egy Év sportolója választáson és azt megnyertük
– mesélte lelkesen Knoch Viktor, Az év csapatának tagja.
 
Jakabfi Zsanett az év női, míg Gulácsi Péter az év férfi labdarúgója.
 
A Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíját Rákosi Gyula, a Ferencváros négyszeres magyar bajnok labdarúgója kapta.
Viccesen mondjam? 80 éves vagyok és úgy látszik, az öregeket megbecsülik. Nagyon nagy dolog az én számomra. Nagyon nagy dolog, nem számítottam ilyen dologra. Én végeztem azt a munkát, azt a dolgot, ami nekem a feladatom volt és az, hogy sok-sok idő után ezt így megbecsülik, csak örülni tudok és nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
– mondta Rákosi Gyula, MLSZ-életműdíjas labdarúgó.
 
A Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor, a világbajnok asztalitenisz csapat tagjai érdemelték ki.
Mindhárman nagyon jó játékosok voltunk. Ma is szeretjük egymást, hülyéskedünk, ez az életünk. És ahogy a zenében is benne volt, ezt a játékot mi sose fogjuk abbahagyni
– nyilatkozta Jónyer István, MSÚSZ- és MOB-életműdíjas asztaliteniszező.
 
Az év fogyatékos sportolói és a velük foglalkozó szakemberek között Beliczai Sándor, a női kerekesszékes vívóválogatott Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla összetételben, Gelencsér József és Gyurkó Alexandra diadalmaskodtak.
61. alkalommal szavaztak a Magyar Sportújágírók Szövetségének tagjai az év sportolóira. A 2018-as év bővelkedett magyar sportsikerekben, így nehéz döntéseket kellett meghozni a jelölőknek.
 
Nézzük a nyerteseket kategóriák szerint:
 
Az év csapata a hagyományos csapatjátékok képviselői között a Bajnokok Ligája, magyar bajnok és kupagyőztes Győri AUDI ETO női kézilabda csapata lett.
 
Az év edzője díjat Magyarország első téli olimpiai bajnoki címét nyerő rövid pályás gyorskorcsolya váltó két szakvezetője, Bánhidi Ákos és Csang Csing Lina kapta.
Nagyon sokat jelent, hiszen Magyarország egy olyan kis ország, ahol elképesztő magas szintű nyári sporteredmények születnek folyamatosan. Születtek télik is, tehát nagyon komoly eredmények, csak nem ezzel a számmal kalkulálva
– nyilatkozta Bánhidi Ákos.
 
Az év női sportolója Kozák Danuta kajakozó lett, aki immár anyaként három világbajnoki címet nyert 2018-ban.
 
Az év férfi sportolója, a téli sportágak képviselőjeként először Liu Shaolin Sándor rövid pályás gyorskorcsolyázója lett.
Úgy gondolom, hogy az egyéni eredmények után díjaztak, hiszen kétszer lettem ötödik az olimpián és egyszer nyolcadik. És több világkupa-aranyérem is van a nevem mögött. Meg hát rohadt vicces vagyok, úgyhogy szerintem azért is. :-)
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ