Cropped landscape
Belföld
Informátor: A pénzért és a hatalomért bármire képes az ellenzék
2019-02-1521:00
Lassan nincs olyan politikai közösség, melyet ne árult volna el Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke és főpolgármester-jelöltje. Az is sokat elárul róla, hogy korábban senkivel nem fogott volna össze, ma pedig már az ördöggel is lepaktálna. Az ECHO TV Informátor című műsorának stábja utánajárt, hogy Karácsony Gergely múlt heti alakítása után mit mondanak az ellenzéki politikusok az összefogásról.
Az ellenzéki politikusok egymást védve próbálják meg eltitkolni a választók elől, hogy létrehozzák a nagy ellenzéki összefogást, amelyben a Jobbik, a DK, az MSZP, a Liberálisok, az LMP, a Párbeszéd és minden támogatottság nélküli tömörülés összefog, hogy megszerezzék a hatalmat.

Ezzel szemben van, aki már nyíltan is mer beszélni a Jobbikkal kötött frigyről. Rónai Sándor, a DK szóvivője úgy fogalmazott: az Orbán utáni világnak egymás iránti tiszteletre kell épülnie. Ez az az alapvetés, melynek Orbán ellenzékét egységbe kell kovácsolnia.

Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője hozzátette: a Jobbik az elmúlt években egy tisztulási folyamaton ment keresztül.
Azonban látszik, hogy ez nem jutott a végére. Továbbra is vannak elfogadhatatlan kijelentések és elfogadhatatlan politikai cselekedetek a Jobbik háza táján, melyek bármiféle együttműködést megnehezítenek vagy akár ki is zárnak.
Az Informátor stábja csak egy olyan politikussal találkozott, aki nem nézi jó szemmel az ellenzéki összefogást. Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője elmondta: nagyon sok mindenkiről meg van a véleménye, de nem csak a Jobbikról, hanem arról a szocialista pártról is, ahol Havas Szófia még mindig tag tud maradni.
Annak ellenére, hogy az orosz televízióban azt nyilatkozta, hogy 1956 egy nyilas felkelés volt. Ezt is egy problémának tartom.
Ungár Péter hozzátette: én nem egy kabarésnak szerződtem, még ha ez nem is mindig látszik, de nem ezért vagyok itt.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: ilyet még nem láttunk Magyarországon.
Egész elképesztő, hogy a leghangosabban magukat antifasisztának hirdető baloldali pártok gyakorlatilag sutba dobják mindazt, amit eddig mondtak és összefognak egy olyan párttal, mely teljesen vállalhatatlan náci dolgokat tett és mondott
- emelte ki.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kifejtette: az ellenzék választóinak egy jelentős részénél ez bizonyosan nem fog működni.
Elvi és ideológiai alapon nagyon távol áll egymástól a vörös- és a barnaingesek tábora
- tette hozzá. Kocsis Máté szerint hitelességi kérdéseket is felvet az összefogás. Igaz volt-e, amit hosszú éveken keresztül a baloldal mondott a Jobbikról és fordítva.
Nem tudok mást mondani. A pénzért és a hatalomért ezek bármire képesek.
A Jobbikot mosdató és a nácizmus definíciójával erősen hadilábon álló Karácsony Gergely, a Hír TV szereplése után annyira mélyre süllyedt, hogy kénytelen volt bocsánatot kérni. Az Informátort azonban nem hagyta nyugodni a történet és újra megkérdezte Karácsony Gergelyt a Jobbikkal való együttműködésről. A főpolgármester-jelölt úgy fogalmazott: a Jobbikkal való együttműködésnek az a feltétele, hogy a Jobbik azt a múltját, ami nagyon hasonlít a Fidesz jelenére, maga mögött hagyja. Kiemelte: ő volt az első Magyarországon, aki a Jobbikkal való technikai koalícióról beszélt.
Ebben azt gondolom, hogy együtt lehet dolgozni mindenkivel, de egy ilyen technikai koalíciónak is megvannak az erkölcsi alapjai.
Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Informátor
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ