Cropped landscape
Sport
Rióban készülnek az öttusázók
2019-02-1520:32
öttusa
Az öttusa-válogatott kéthetes edzőtábort tart Brazíliában, Rio de Janeiróban. A felkészülés különösen fontos a csapat számára, hiszen sportolóink február végén már Kairóban versenyeznek. 
A riói edzőtábor a végéhez közeledik az öttusázók számára, ma van az utolsó teljes edzésnapjuk Alekszejev Tamaráéknak. Szombaton még egy futóedzés vár a csapatra, aztán pedig a hosszú út hazáig. A szövetségi kapitány, Kállai Ákos nagyon elégedett az elvégzett munkával, kiemelte, hogy mivel Tokióban az olimpián majd hőség és magas páratartalom várható, ezért is volt fontos időben elkezdeni erre felkészíteni a versenyzőket. 
Mindig nagyon hasznosnak tartjuk azt a lehetőséget, hogyha a téli felkészülést meg tudjuk törni. Annak a monotonitását, főleg hogyha ezt egy meleg ég övi edzőtáborban tehetjük, az ideális feltételek mellett, napsütés, gyümölcsök, feltöltik a versenyzőket és a felkészülés ezen időszakában nagyon értékes és hasznos munkát tudnak végezni.
Az öttusázók számára nincs megállás, hiszen a hónap végén Kairóban elkezdődik a világkupa-sorozat. Ez az év kimondottan fontos a magyaroknak, hiszen szeptemberben Budapesten rendezik a világbajnokságot, ahol már olimpiai kvótákat is osztanak majd.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ