Cropped landscape
Sport
A Szolnok nyerte a férfi kosárlabda Magyar Kupát
2019-02-1621:00
A Szolnok nyerte a férfi kosárlabda Magyar Kupát. A szolnokiak a döntőben 92:83-ra verték a szombathelyi Falcót, és nyolcadszor emelhették magasba a serleget.
Már az első negyedben eldöntötte a kupa sorsát a piros mezes Szolnok. Vojvoda Dávid és Benke Szilárd vezetésével ugyanis 15 pontos előnybe került az Olaj a Falcóval szemben, s ebből 11 meg is maradt a negyed végére. Vojvoda és Benke már ekkor 12, illetve 8 pontnál járt. A folytatásban jól őrizte előnyét a címvédő, így 47:32-vel fordulhattak a felek a második félidőre. A Szolnok a folytatásban nem engedte sokkal közelebb a Falcót, és végül 92:83-ra győzött.
Nehéz három nap volt. Mindent kiadtunk magunkból. Az egész csapat óriásit melózott elöl-hátul. Az edzői stáb, mindenki. A szurkolóink is fantasztikus hangulatot varázsoltak ide, úgyhogy ez adott egy hatalmas lökést, hogy sikerült behúzni a kupát. Fantasztikus érzés
- nyilatkozta az Echo Tv-nek Benke Szilárd, az Olaj játékosa.
 
A Szolnok története során nyolcadszor lett kupagyőztes, a Falco pedig immár az ötödik kupadöntőjét bukta el. Vojvoda 31, Benke 26 ponttal zárt, utóbbit választották a finálé legértékesebb játékosának.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ