Cropped landscape
Sport
Falco-Szolnok döntő a Magyar Kupában
2019-02-1611:05
Falco - Szolnok döntőt játszanak a férfi kosárlabdázók Magyar Kupájáért. A szombathelyiek 26 pontos különbséggel, 96-70-nel búcsúztatták a Jászberényt, míg a Szolnok 97-79-re nyert a Debrecen ellen.
Jól kezdett a fekete mezes Debrecen a Szolnok ellen a Magyar Kupában. Berényi Sándor együttese az első negyedben többször is vezetett, a játékrész végén pedig csupán egypontos, 23-22-es hátrányban volt a címvédővel szemben. A folytatásban azonban a Szolnok szinte átgázolt a DEAC-on, és Vojvoda Dávid nagyszerű távoli kosarainak is köszönhetően a nagyszünetben 55-34-re vezetett. A fordulás után aztán a Debrecen visszajött a meccsbe, és 19 pontos hátrányát 4-re csökkentette, így az utolsó tíz perc kezdetén az állás 70-66 volt a Szolnok javára.
 
Ekkor azonban a Tiszta-parti együttes ritmust váltott, a debreceniek elfáradtak, és az összesen 22 pontig jutó Rowsey vezérletével a Szolnok végül 97-79 re győzött.
Holnap döntő a Falco ellen, egy brutális erős Falco ellen. A nyomás most rajtuk lesz, ezt ki merem jelenléti, nem rajtunk, örülök, hogy bejutottunk a döntőbe, megpróbáljuk legyőzni a Falcót
– mondta Vojvoda Dávid, a Szolnoki Olaj játékosa.
 
A döntőben a Szolnok, akárcsak tavaly, idén is a Szombathely csapatával találkozik. A mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik az Audi Arénában.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ