Cropped landscape
Sport
Negyedszer kupagyőztes a Kecskemét
2019-02-1620:59
röplabda
A Kecskeméti RC nyerte a férfi röplabda Magyar Kupát, miután az érdi döntőben 3-1-re legyőzte a Pénzügyőr SE csapatát. A Kecskemét története során negyedik kupagyőzelmét aratta, a Pénzügyőr 2017 után másodszor nyert ezüstérmet. 
Az első szettet alig 20 perc alatt 25:15-re nyerte meg a Kecskemét a zöld mezes Pénzügyőr ellen. Ez a lendület a következő játszmában is kitartott, igaz, ezt már csak 25:21-re hozták a hírös városiak. A harmadik felvonás ismét sima szettet hozott, de ezúttal a Pénzügyőr örülhetett a 25:15-ös eredménynek. A szoros negyedik játszma végén aztán a Kecskemét örülhetett, és a kupagyőzelmet jelentette.
Arra kértem a negyedik szettben a feladómat, hogy sokkal többet játszassa a centereket. Tehát ne az legyen, hogy arra az oldalra forgatjuk a támadást, ahol nekik a legnagyobb blokkjuk van, hanem igenis ott egyből középen intézzük el, a centertámadásban
- nyilatkozta Dávid Zoltán, a kecskemétiek vezetőedzője az Echo TV-nek.
 
A Kecskemét története során negyedik alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát, míg a Pénzügyőr 2017 után ismét ezüstérmes lett. A harmadik helyet a tavalyi győztes Kazincbarcika szerezte meg, miután 3:0-ra legyőzte a Kaposvárt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ