Cropped landscape
Sport
Fedett pályás atlétikai ob a BOK-csarnokban
2019-02-1718:59
A viadal zárónapján a női 60 méteres gátfutásban született a legjobb eredmény. A szezon fő versenyét, az Európa-bajnokságot két hét múlva rendezik Glasgow-ban.
A nap egyik legjobb várt versenyszáma a 60 méteres gátfutók csatája volt. A nőknél rendkívül szoros csatában dőlt el a bajnoki cím sorsa Kozák Luca és Kerekes Gréta között. Az utóbbi végül 8.02 századmásodperces új egyéni csúcsot repesztett, és mindössze egy század döntött az első helyről.
Iszonyatosan örülök, mert egész szezonban ezt kergettem. Ugye 8.11-et már körülbelül harmincadjára futottam, tehát jót is nevettem az előfutam után és nagyon-nagyon akartam már 8.10-en belül futni, úgyhogy iszonyatosan örülök, hogy főleg az Európa-bajnokság előtt sikerült pont
- mondta riporterünknek Kerekes Gréta.

A férfiaknál Baji Balázs sérülés miatt nem indult, így Szűcs Valdó 7.69-es új egyéni csúccsal nyert. Női magasugrásban, a nemrég szülésből visszatérő Szabó Barbara 182 centivel a 11. bajnoki elsőségét szerezte.

Férfi és női 800-on Vindics Balázs és Wagner-Gyürkés Viktória az 1500-hoz hasonlóan itt is győzni tudott, így duplázott az ob-n. A második helyezett Kazi Tamás is teljesítette az Eb-szintet, így mindhárman készülhetnek a glasgow-i kontinensviadalra.

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ