Cropped landscape
Belföld
A Mi Hazánk Mozgalom a MIÉP-pel is összefogna
2019-02-1806:42
Már szerdán megállapodást írhat alá a Mi Hazánk Mozgalom a MIÉP-pel. A két párt együttműködése elsősorban az európai parlamenti (EP-) választásokra szól, de a Magyar Nemzet értesülései szerint, hosszabb távon az őszi helyhatósági választásokon segítheti egymást a két szervezet. Nagy Tibor, a MIÉP elnöke közölte: bizakodóan tekintenek a Mi Hazánkkal való tárgyalások elébe, céljuk pedig egy olyan nemzeti vonal megerősítése, amelynek nem része a Fidesz.
A MIÉP 58 egyéni jelöltet tudott állítani a tavaly tavaszi országgyűlési választásokra, ami gyakorlatilag országos listát jelent. Ez azt mutatja, van személyi muníciónk, amellyel hozzá tudunk járulni egy nemzeti összefogáshoz – fogalmazott Nagy Tibor. Hozzátette: az önkormányzati megmérettetés előtt azonban az EP-választásra koncentrálnak, a Mi Hazánkkal születendő megállapodásnak is ez a lényege.

A Jobbikból kivált Toroczkai László vezetésével megalakult mozgalom tárgyalóasztalhoz ült a MIÉP-pel. A találkozókon szó volt többek közt az EP-jelöltállítás módjáról annak érdekében, hogy a jelenlegi ellenzék és a kormányzópártok mellett egy harmadik út jöhessen létre.

Novák Előd alelnök, a Mi Hazánk EP-kampányfőnöke a Magyar Nemzet megkeresésére akkor azt mondta: a programalapú egyeztetés egy értékelvű összefogás lehetőségét mutatta meg az Isten, haza, család jelszóhármas mentén, így a két szervezet szerinte kész közösen gyarapítani országunkat, éltetni nemzetünket, felemelni a méltatlanul magára hagyott magyar vidéket, megvédeni és megtartani a magyar földet, helyreállítani a cserben hagyott dolgozók és kisgazdák elismerését.

A nemzeti radikalizmust képviselő MIÉP-en kívül a nagy múltú Független Kisgazdapárttal is asztalhoz ült a Mi Hazánk. A megbeszélésen a pártot Toroczkai, Novák, míg az FKGP-t Hajdara Roland elnök, Márkus János és Paulina László elnökségi tagok képviselték.

Magyar Nemzet
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ