Cover
Sport
Indul a kvótaharc
2019-02-2011:49
Már idén bebiztosítanák női öttusázóink a kvótákat a tokiói olimpiára. Ugyan Japánban mindössze két magyar indulhat csak, a szövetségi kapitány arra számít, hogy 3, esetleg 4 honfitársunk is megszerzi majd az indulás jogát. 
36 fok és magas páratartalom, kéthetes alapozó-edzőtáborozáson van túl a magyar öttusa válogatott, amely Rio de Janeiróban járt. Nem csoda a helyszínválasztás, hiszen egy hét múlva már a szintén meleg Kairóban kell majd versenyezniük egy kimondottan fontos szezon kezdetén. Elindul ugyanis a kvótaszerzés az olimpiára, amit a fő versenyeken és az olimpiai ranglistán is meg lehet szerezni. Kállai Ákos női szövetségi kapitány Jó reggelt című műsorunkban elmondta mivel lenne elégedett szeptemberben.
Három kvótával maximálisan elégedett lennék, két saját kvótával is már nyugodtan hátra mernék dőlni, és azzal is nyugodt lennék, ha egy kvótánk lenne, fix névre szóló kvótánk és két versenyzőnk olyan pozícióban várná a következő évet, hogy tényleg a felkészülést nyugodtan csinálhassák
– mondta Kállai Ákos.
 
A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy arra számít, a sorozatban háromszor világbajnok csapat tagjai mellett még egy fiatal is megküzdhet a részvételért, illetve hogy idén a budapesti vb-n negyedszer is felállhatnak a lányok a dobogó legfelső fokára.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ