Cropped landscape
Sport
Kerekes számára a döntő a cél az Eb-n
2019-02-2515:21
A hét végén fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságnak ad otthont Glasgow. A skót városban 13 tagú magyar csapat indul, köztük a döntőre is esélyes gátfutó, Kerekes Gréta. 
Kerekes Gréta 8.02 századmásodperces egyéni csúcsot futott bő egy hete, a fedett pályás országos bajnokságon 60 méter gáton. A debreceni sportoló számára a bajnoki cím mellett jó előjel az időeredmény is az Európa-bajnokság előtt, ahol szeretne döntőbe jutni.
Szerintem ez az első olyan világversenyem, amin teljes nyugodtsággal fogok indulni. Nagyon sűrű lesz a mezőny, úgyhogy hajszálak fognak dönteni közöttünk, hogy ki fog a döntőbe kerülni, vagy akár a középdöntőbe is
- nyilatkozta a magyar bajnok gátfutó az Echo TV-nek.
 
Kerekes csupán két századmásodperccel maradt el az OB-n Siska Xénia 1985-ös országos csúcsától, amit egy jó futással már az Eb-n megdönthet.
Nyilván ott van a fejemben ez a 8.00-s álomhatár, de ez csak akkor fog jönni, hogyha versenyezni fogok és minél előrébb fogok végezni.
A fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságra 13 tagú magyar csapat utazik. A kontinensviadalt péntektől vasárnapig rendezik Glasgow-ban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ