Cropped landscape
Gazdaság
Új tagot nevezett ki a köztársasági elnök a GVH Versenytanácsába
2019-02-2714:02
A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának tagjává nevezte ki Áder János köztársasági elnök Szoboszlai Izabellát március 1-jei hatállyal, a kinevezés hat évre szól - közölte a GVH szerdán az MTI-vel. 
A hivatal közleménye szerint a versenytanács törvényben meghatározott feladatokat lát el: meghozza a versenyfelügyeleti eljárásokat érdemben lezáró döntéseket és elbírálja a vizsgálók - versenyfelügyeleti eljárás során hozott - végzései ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A versenytanács munkáját a versenytanács elnöke - aki egyben a GVH egyik elnökhelyettese is - szervezi és irányítja, az egyes ügyeket az elnök által kijelölt három-, vagy öttagú versenytanács bírálja el. 

A versenytanács tagjai - versenyfelügyeleti feladataik mellett - közreműködnek a GVH versenypártolási és a versenykultúra fejlesztése érdekében végzett tevékenységében is. A versenytanács elnöke és tagjai döntéshozataluk során függetlenek a jogszabályok alapján, de meggyőződésüknek megfelelően döntenek, és döntéseikkel összefüggésben nem befolyásolhatók, illetve nem utasíthatók. A testület döntéseivel szemben bírói felülvizsgálat kérhető - tette hozzá a GVH. 

Szoboszlai Izabella 1998 szeptemberében kezdte pályafutását a GVH versenypolitikai irodáján. A hivatal több szervezeti egységében, különböző munkakörökben dolgozott az elmúlt 21 évben. 2011-től a GVH megújult ügyfélszolgálatát vezette, majd 2012-től 2018-ig a Versenytanács tagja volt - közölte a hivatal.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ