Cropped landscape
Sport
Babát vár Szász-Kovács Emese
2019-02-2816:57
Babát vár olimpiai bajnok vívónk, Szász-Kovács Emese, aki így biztosan nem indul az idei budapesti világbajnokságon. Arra viszont van esély, hogy a tokiói olimpián újra versenyezzen a riói ötkarikás játékokon egyéniben aranyérmes párbajtőrvívó. 
Milyen az élet, az egyik kezével elvesz, a másikkal ad. Decemberben kiderült, hogy kisbabánk lesz augusztusban
- mondta Szász-Kovács Emese, a jövőjéről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón.
 
Az olimpiai bajnok sportolónő számára érzelemdúsan alakult a tavalyi év második fele. Előbb elvesztette edzőjét, Kulcsár Győzőt, majd kiderült, hogy férjével szülők lesznek.
Hullámvasutas volt a tavalyi év második fele, de azt hiszem, bár mindent nem lehet feledtetni ezzel, de hatalmas boldogsággal tölt el. És biztos, hogy ebben mesterem is segített onnan fentről, hogy végre teljesüljön ez az álmom is
- árulta el Emese az Echo TV-nek.
 
Ez pedig azt jelenti, hogy az olimpiai bajnok párbajtőröző nem lesz ott a júliusi, budapesti vb-n. Utána viszont még nem tett le róla, hogy visszatérjen a pástra, hiszen több klasszis sportolónő is szép sikereket ért már el szülés után.
Remélem, hogy én is ezek közé fogok majd tartozni, de egyelőre most a babavárás és a baba megérkezése a legfontosabb.
Amennyiben a csapat nem kvalifikálja magát Tokióra, akkor Emese az egyéni pótkvalifikációs versenyen vívhatja ki az ötkarikás játékokra az indulás jogát.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ