Cropped landscape
Sport
Kósz: “Belenéznék a szemükbe, hogy miért csinálták ezt”
2019-03-0112:59
Megszüntette a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a volt válogatott vízilabdásokat nemi erőszakkal vádoló kislány ügyében. A vizsgálat bebizonyította, hogy nem történt bűncselekmény. Az olimpiai bajnok Kósz Zoltán azt mondta híradónknak: "az igazságszolgáltatás működik.” Az egykori kiváló kapus hozzátette, belenézne az őt és Petőváry Zsoltot szexuális erőszakkal vádoló akkor 13 éves kislány és szülei szemébe, hogy ezt miért is csinálták.
Nem is tudom, mi a jó kifejezés erre. Megkönnyebbülés talán nem, inkább, hogy az igazságszolgáltatás működik
– mondta Kósz Zoltán, az olimpiai bajnok vízilabdázó.
 
Így reagált az olimpiai bajnok, egykori vízilabdázó Kósz Zoltán arra, hogy megszüntette a rendőrség a nyomozást abban az ügyben, amelyben a vád szerint egy 13 éves kislányt szexuálisan zaklatott ő és egy másik pólós Petőváry Zsolt. Az ügy szeptemberben robbant ki a médiában.
A szeptember 14-ei egy hét után én ezzel nem foglalkoztam. Én dolgoztam, éltem ugyanúgy tovább az életemet. Hál' Istennek az engem körülvevő emberek biztosítottak a hitükről, a bizalmukról, a szeretetükről. Ez nem azt jelenti, hogy időközben nem jutott eszembe néha és akkor úgy elég cifra gondolataim voltak az üggyel és az országunkban élőkkel kapcsolatban sokszor
– folytatta Kósz Zoltán.
 
Kósz azt mondta, nem tudja, hogyan reagálna arra, ha a kislány és családja bocsánatot kérne tőlük.
Semmilyen kapcsolatunk nincsen velük. Van bennem düh, van bennem elkeseredettség. Belenéznék a szemükbe, hogy mi is volt ez tulajdonképpen. Én magam se tudom, mit éreznék, megbocsátás a jó szó, vagy egyáltalán azt érezném-e. Úgy nem látom, hogy olyan gyökeres változás történt volna az ő életükben. Ellentétben mondjuk a mienkkel és ki tudja, milyen lesz a jövőben
– zárta mondandóját a volt vízilabdázó.
 
Kószék már korábban feljelentést tettek rágalmazás miatt ismeretlen tettes ellen, de miután egyeztettek jogi képviselőikkel, az ügynek polgári és büntető jogi folytatása is lehet.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ