Cropped landscape
Sport
Erőemelő Eb Győrben
2019-03-0416:09
Huszonnégy országból háromszáz versenyzőt várnak a szervezők Győrbe, a Masters RAW erőemelő Európa-bajnokságra. A viadal kedden kezdődik az Olimpiai Sportközpontban és egészen vasárnapig tart. 
Csaknem 300 erőemelő érkezik Győrbe ezen a héten, itt rendezik ugyanis a Masters, vagyis a 40 felettiek Raw Európa-bajnokságát. Összesen 22 magyar sportoló indul a versenyen, akik közül jó néhányan éremeséllyel lépnek majd színpadra.
A férfiaknál Fekete Miklós egész biztos nyerni fog, Fábri János egész biztos nyerni fog, ugye ők ketten közel hússzoros Európa és világbajnokok. Lehetetlen, hogy ne sikerüljön. Illetve többen be fognak jönni a dobogóra, akár még aranyéremért is harcolhatnak, tehát összességében én azt mondom, hogy 8-10 érmünk biztos, hogy lesz. Ennek a fele az arany lehet
- mondta Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.
 
A kontinensviadalt a hagyományos három fogásnemben, guggolásban, fekvenyomásban és felhúzásban rendezik meg, a RAW szabályok értelmében pedig a versenyzők nem használhatnak semmilyen speciális, a gyakorlatot segítő ruházatot.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ