Cropped landscape
Sport
Egyéni Grand Prix vár hétvégén a párbajtőrözőkre
2019-03-0515:16
törvívás
Már csak 100 nap van hátra az olimpiai kvalifikációs budapesti világbajnokságig. A hazai szövetség számára fontos lesz a március, hiszen a hónap végén férfi kard világkupa, előtte pedig most hétvégén női és férfi párbajtőr Grand Prix-t rendez Budapest. 
Bár az olimpiai kvalifikációs időszak csak májusban kezdődik, a magyar sportolók számára így is fontos állomás lesz a márciusi Grand Prix és világkupaverseny is. A hazai világbajnokság szervezői pedig egyfajta főpróbaként tekintenek ezekre az eseményekre.
A hazai Grand Prix és a hazai világkupa ad egy olyanfajta lehetőséget, hogy adott esetben tesztelni tudjuk, vagy lássuk azokat a mondjuk úgy, hogy látványelemeket, amit a világbajnokságon nagyban fog látni gyakorlatilag a kilátogató közönség, vagy aki itt a televízión keresztül fogja élvezni a versenyeket
- mondta Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke.
 
A férfi párbajtőr Grand Prix-n 317 fős mezőny indul Budapesten, így nem lesz könnyű az éremszerzés. Legutóbb három éve állhatott magyar sportoló a dobogóra.
Pont elmondtam, hogy tavaly milyen jól ment a vívás és mennyire éreztem, és mégis 64-ben vereséget szenvedtem egy francia sráctól, aki később ezüstérmes lett. Egytusos vereséget szenvedtem, úgyhogy most egy kicsit rosszabb vívással is, de eredményesebb vívással is elégedett lennék
- nyilatkozta Rédli András, világ-és Európa-bajnok párbajtőröző.
 
A női és férfi párbajtőrözők egyéni Grand Prix versenyét péntektől vasárnapig rendezik a nyári világbajnokság helyszínéül is szolgáló BOK-csarnokban.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ