Cover
Sport
Negyeddöntős az Alba Fehérvár az Európa-kupában
2019-03-1321:25
Az Alba Fehérvár 81-69-re nyert a német Bonn ellen a férfi kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntőjében. A fehérvári csapat így 1 pontos hátrányát ledolgozva bejutott a legjobb nyolc közé.
Az első mérkőzéshez hasonlóan álomszerűen kezdte a találkozót az Alba Fehérvár és gyorsan ledolgozta egy pontos hátrányát. 4 perc után már 10 ponttal is vezettek Lóránték, így az első játékrészben 24-15 volt az állás.
 
A második negyedben 2 pontra felzárkózott a Bonn, de egyenlítenie nem sikerült. A szünetre 37-34-es fehérvári előnnyel vonultak a csapatok.
 
A fordulás után rögtön két triplával fordítottak a németek, de nem hagyta magát a hazai gárda és parádésan megnyomva a játékrész hajráját, 59-52-re ismét továbbjutásra állt a Fehérvár.
 
Az utolsó 10 percben a 19 pontig jutó Cabezas vezérletével magabiztosan őrizte előnyét az Alba és 81-69-re megnyerte a mérkőzést. Jesus Ramirez együttese történelmi sikert aratva, első magyar csapatként a legjobb nyolc közé jutott az Európa-kupában és az izraeli Hapoel Unet Holonnal találkozik a negyeddöntőben.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ