Cropped landscape
Sport
Ötven nap múlva öttusa világkupa
2019-03-1316:57
öttusa
Ötven nap múlva Székesfehérváron találkoznak az öttusázók legjobbjai, ugyanis a férfi és női világkupa mezőnye látogat a koronázóvárosba. A viadal az olimpiai kvótaszerzés szempontjából is kiemelt jelentőségű. 
A budapesti rendezésű világbajnoksághoz hasonlóan Székesfehérváron is egy helyszínen lesz megtekinthető a bónuszvívás, a lovaglás, valamint a laserrun is, így a vb főpróbájának is tekinthető a viadal. 
Hagyományosan Magyarországtól nagyon sok mindent várnak akár a versenyzők, akár a Nemzetközi Öttusa Szövetség. Mi ennek rendszerint meg szoktunk felelni, úgyhogy ezért mindenki elég nagy elvárással érkezik hozzánk
- mondta Vörös Zsuzsa, az Alba Volán SC szakosztály-igazgatója.
 
A versenyre 30 országból érkeznek öttusázók, míg a férfi és női mezőnyben is 12 magyar indulhat.
A női mezőny szerintem a szokásos 3 főnkkel mindenképpen egy ütős csapat tud lenni, úgyhogy én azt gondolom, hogy akár férfi, akár női szinten, mindenhol várhatunk majd dobogót
- folytatta az olimpiai bajnok öttusázó.
 
A programban a két döntő után a mix váltó került az utolsó napra. A szervezők így szeretnék jobban középpontba helyezni ezt a versenyszámot, ugyanis szeretnék felvenni azt az olimpia programjába. A székesfehérvári világkupát május 1-e és 5-e között rendezik.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ