Cropped landscape
Külföld
Így bontják a migránsok a kerítést + VIDEÓ
2019-03-1812:53
Elképesztő jelenetet sikerült lekamerázni az amerikai-mexikói határon. 
A felvételen az látható, ahogy az illegális bevándorlók átvágják a határkerítést egy drótvágóval, kiszélesítik a rést, majd egymást buzdítva gyorsan sorjában átszöknek, aztán elkezdenek futni a tengerparton, hogy a határőrség ne kaphassa el őket.
 
A videót Andy Martin youtuber készítette az amerikai San Diego és a mexikói Tijuana között húzódó határon - szúrta ki az ATV
 
Helyi lakosok azt mondták, nagyon sokan jönnek Dél-Amerika felől, nem egyedi eset ami megtörtént, a kormányt kérik, hogy tegyenek valami. 
 
A hatóságok két csapattal is a helyszínre érkeztek, hogy megállítsák a migránsokat. Közleményük szerint azért sikerült átvágniuk a migránsoknak a masszív kerítést, mert az a sós tengervíz miatt korrodálódott. 
Két migránscsoport egy időpontban próbált átjutni a határon két különböző helyen. A kétórás hajsza alatt összesen 52 illegális bevándorlót tartóztattak le, állítólag senki sem tudott elmenekülni.
 
A migránsok Hondurasból, El Salvadorból és Guatemalából származnak. Mindegyikük egyből menekültkérelemért folyamodott az USA-ban.
 
Amerika felé több migránskaraván indult az elmúlt időszakban. Azért, hogy a migránsok ne juthassanak be illegálisan az Egyesült Államokba, Donald Trump amerikai elnök azt ígérte, falat épít a mexikói határra. A bevándorláspárti demokraták megpróbálták az útját állni, de Trump rendkívüli állapotot hirdetett, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.

888/ATV
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ