Cropped landscape
Külföld
Lövöldözés Utrecht-szerte, többen megsérültek
2019-03-1811:55
Lövöldözés volt hétfő délelőtt a hollandiai Utrecht városában, egy ember meghalt, többen megsebesültek. A rendőrség hétfői közlése szerint az utrechti lövöldöző még szabadlábon van. Korábban a rendőrség közölte, hogy lövöldözés akár terrortámadás is lehetett. A tartományban a legnagyobb szintre emelték a terrorkészültséget. Közben a holland terrorelhárítási hivatal közölte: több helyszínen is lövöldözés volt hétfőn Utrechtben. Cikkünk folyamatosan frissül!
A tájékoztatás szerint egy teret lezártak egy villamosmegálló közelében a város központjától nem messze, és a mentők a helyszínen vannak.

A 888 azt írja, a támadás helyi idő szerint 10:45-kor volt.

A szemtanúk beszámolója szerint egy férfi volt az elkövető, aki a villamoson előhúzott egy fegyvert, és tüzet nyitott.

Rengeteg mentő érkezett a helyszínre, legalább hét embert lőtt le a tettes. A sebesülteket folyamatosan viszik a kórházba, a mentésben három mentőhelikopter is segít. Az egyik sebesültet a villamoson élesztik újra a mentősök.

A tettes elmenekült a lövöldözés helyszínéről, a rendőrség a terrorelhárítókkal együtt keresi a lövöldözőt. A rendőrök a környező utcákat lezárták. A helyi tömegközlekedési vállalat, az U-OV bejelentette, hogy városszerte leállnak a közlekedési járműveik.

Az utrechti lövöldözés akár terrortámadás is lehetett - közölte hétfőn a holland rendőrség. A kormány székhelyén, Hágában is megszigorították a biztonsági intézkedéseket. Mark Rutte holland miniszterelnök aggasztónak nevezte az esetet, és rendkívüli kormányülést hívott össze.

Az utrechti lövöldöző még szabadlábon van a rendőrség hétfői közlése szerint. Az incidensnek egy halálos áldozata van. A rendőrség utasította az iskolákat a városban, hogy tartsák zárva kapuikat - írja az MTI.

Az ANP hírügynökség szerint egy ember életét vesztette. Utrechtben a legmagasabbra, ötös szintre emelték a terrorfenyegetettségi fokozatot, az intézkedés egészen este hatig marad érvényben.

Több helyszínen is lövöldözés volt hétfőn Utrechtben - közölte a holland terrorelhárítási hivatal vezetője.

Megerősítették a biztonsági intézkedéseket Hollandia repülőterein és fontosabb középületeinél, így az amszterdami Schiphol repülőtéren is - jelentették be a rendvédelmi szervek.
 
MTI/888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ