Cropped landscape
Külföld
Tárnok Balázs: Caputová sikere fémjelzi, mire megy ki a változás Szlovákiában
2019-03-1821:15
Szlovákiában komoly politikai és társadalmi változás van folyamatban, egyebek között ennek is tudható be, hogy Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje nyerte a szlovákai elnökválasztás első fordulóját – közölte Tárnok Balázs, az MKP EP-képviselő-jelöltje. A Rákóczi Szövetség jogi szakértője az ECHO TV Napi aktuális című műsorának hétfői adásában úgy vélte az, hogy óriási fölényre tett szert egy olyan jelölt, akinek korábban nem volt politikai szerepvállalása azt mutatja, az emberek elégedetlenek és nem akarják hatalomban tartani az ismert politikai arcokat. 
Nem sokat tudni Zuzana Caputová terveiről, igazából, mint arra Tárnok Balázs rámutatott, a polgárjogi aktivista az nem akar lenni, mint ami az ellenfelei voltak a kampányban.
 
A MKP EP-képviselő-jelöltje szerint Szlovákiában a mélyreható társadalmi változások a Kuciak-gyilkossággal kezdődtek, ez a bűntény hozta felszínre azokat a nagyon komoly problémákat, amelynek a reakciói most csapódnak le Szlovákiában. 

Ennek a logikus változásnak a következménye, hogy egy olyan új arcot választottak meg a szlovák emberek az államfői tisztségre, aki korábban nem avatkozott bele a politikai életbe 
– tette hozzá. 

Velkovics Vilmos felvetésére, hogy Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke februárban visszalépett az államfőjelöltségtől, Tárnok Balázs elmondta, ez a visszalépés is elősegítette, hogy a demokratikus erők összefogjanak és egy helyre összpontosuljanak azoknak a szavazatai, akik egy jobb Szlovákiát akarnak. 
Teljes beszélgetés: 
ECHO TV – A nemzet hangja – Napi aktuális

A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ