Cropped landscape
Sport
Tizennegyedik alkalommal lett kupagyőztes a Győr
2019-03-1810:52
A Győr csapata nyerte a női kézilabda Magyar Kupát, miután a döntőben 32-29-re verte a Ferencvárost. A kisalföldi együttes tizennegyedik alkalommal hódította el a kupát. 
Több mint egy fél félidőnyi előnyt adott a Ferencváros a Győrnek, Elek Gábor együttese ugyanis nagyon rosszul kezdte a mérkőzést, a 23. percben már kilenc góllal vezetett a Győr. A második félidő 14. percében aztán 22-nél beérte a fővárosi zöld-fehér együttes a címvédőt, de ezzel el is fogyott minden ereje. Görbicz Anita tizennegyedik alkalommal lett kupagyőztes a Győrrel.
Kimagasló volt a védekezésünk, nagyon jó, agresszív volt. Kiváló kapusteljesítmény volt, és ez döntően befolyásolta az első félidőt. A másodikban viszont egy kicsit elfogytunk, kicsit felpuhultunk és a Ferencváros ránk tudott jönni
- nyilatkozta az Echo Televíziónak Görbicz Anita. 
 
Elek Gábor szerint csapata ajándékba adott több mint egy fél félidőt a Győrnek.
Az első negyedóráért csalódott vagyok valóban, vagy húsz percért, de a következő negyvenért meg iszonyatosan tisztelem ezt a csapatot, hogy ilyen átlagéletkorral… ilyen fiatal játékosok, ekkora szívük van. Tehát ezt hatalmas dolognak értékelem
- fogalmazott a Ferencváros vezetőedzője. 
 
A Győr 32-29-re győzött a Ferencváros ellen. A bronzérmet az Érd csapata szerezte meg, amely a Dunaújvárost verte meg 31-23-ra. 
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ