Cropped landscape
Külföld
Fricz Tamás: A Fidesz számára fontos, hogy a saját értékeit továbbvigye
2019-03-2020:34
Meg kell ragadni az utolsó lehetőségeket arra, hogy megpróbáljuk a hagyományos értékrendjében megtartani az Európai Néppártot - jelentette ki Fricz Tamás az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politológus kiemelte: a Fidesz számára rendkívül fontos, hogy a saját értékrendjét tovább tudja vinni.
Fricz Tamás hozzátette: a Fidesz alapvető célja, hogy amíg lehet bent maradjon a Néppártban, mert ebbe a pártba lépett be 2000-ben.
Helmut Kohl akkor egy meghatározó személyiség volt és más arculatát mutatta az Európai Néppárt. Erősen kereszténydemokrata, konzervatív értékeket vallott és a nemzetállamiság fontosságát is hangsúlyozta
- fogalmazott. Kifejtette: azóta fontos változások történtek a Néppártban, ezért meg kell ragadni az utolsó lehetőségeket arra, hogy az EPP visszatérjen a hagyományos értékeihez.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédével kapcsolatban kiemelte: a Fidesz számára rendkívül fontos, hogy a saját értékrendjét továbbvigye.
Úgy gondolom, ez egy utolsó kísérlet arra, hogy a Fidesz bent maradjon a Néppártban.
Kondor Katalin úgy látja, hogy a mai vita nem a Fidesz vagy a Néppárt jövőjéről szólt. Az újságíró szerint arról szólt, hogy azok az erők, melyek meg akarják változtatni a világot, elég erősek lesznek-e hozzá. Én jelen pillanatban úgy látom, hogy igen - jelentette ki.
Amikor Manfred Weber idejött, befolyásolni és zsarolni akarta a kormányt. Megpróbált mindent, hogy a számunkra soha meg nem magyarázott politikát elfogadtassa
- fogalmazott. Hozzátette: ezzel a politikával kapcsolatban mi csak kérdéseket tehetünk fel, de ezekre a kérdésekre soha, senki nem válaszol.
Nyilván azért nem válaszol senki, mert hátsó szándékaik vannak. Ez ilyen egyszerű
- emelte ki Kondor Katalin.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ