Cropped landscape
Külföld
Kelemen Hunor: Kompromisszumos megoldás született a Fideszről az EPP politikai ülésén
2019-03-2020:46
Kompromisszumos megoldás született a Fideszről az Európai Néppárt (EPP) politikai közgyűlésén, amit az Romániai Magyar Dedmokrata Szövetség és maga a Fidesz is megszavazott - közölte szerda esti hírlevelében az RMDSZ a szövetség elnökének Facebook-bejegyzését idézve.
Kelemen Hunor szerint létrejön egy háromtagú értékelő bizottság, amely megvizsgálja a tényállást, erre az időre pedig a Fidesz felfüggeszti az EPP-tagsággal járó jogait. A kompromisszumos javaslatot 190 igen szavazattal és 3 ellenszavazattal fogadták el - tette hozzá. 

"Nem örvendünk neki, de támogattuk, mert a kizárás nem vezetett volna előre. Csak mások malmára hajtotta a vizet a mostani kampányidőszakban. Sokszor elmondtuk már, ma is úgy gondoljuk, hogy a vitákat házon belül kell rendezni. 

Az érveknek sosincs alternatívájuk, ököllel pedig nem lehet rendet vágni. Most még inkább szükség van az erős Kárpát-medencei magyar képviseletre Európában, amely egységesen áll ki a magyar ügyért" - idézte Kelemen Hunort az RMDSZ hírlevele. Az EPP politikai közgyűlése szerdai brüsszeli ülésén tárgyal a Fidesz kizárására irányuló indítványokról. Az elnökség a pártcsalád alapokmányának 9. pontja értelmében javaslatot tehet a Fidesz kizárására vagy tagságának felfüggesztésére.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ