Cropped landscape
Külföld
Kovács Zoltán: A Fidesz vezetése nem hagyta, hogy megbontsák a Néppárt egységét
2019-03-2021:52
A Néppárt mai döntésével az emberek nyertek, mivel a lényeg majd a május 26-ai európai parlamenti választásokon dől el - jelentette ki Kovács Zoltán az ECHO TV V4 - Európa jövője című műsorában. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a Fidesz vezetése felelősen döntött, amikor nem hagyta, hogy megbontsák az EPP egységét, illetve azzal, hogy mi sem borítottuk fel ezt az egységet.
Tulajdonképpen lefagyasztottuk a helyzetünket a pártban
- jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: ezzel annak lehetőségét is nyitva hagytuk, hogy a Néppárt visszatalál a bevándorlásellenes kereszténydemokrata alapokra. De meg kell várni, hogy az európai választók hogyan döntenek, onnantól kezdve lesz lehetőség minden következményről, lehetőségről, illetve a jövőről beszélni.

Évek óta próbáljuk az EU-ban lévő vitákat visszarántani a józan ész talajára, de sajnálatos azt látni, hogy ezek a viták az EPP-n belül is zajlanak. Alapvető kérdésekről kellene dönteni, például arról, hogy megengedhető-e, hogy az történjen Európával a migráció terén, ami az elmúlt három évben történt. Ebben a kérdésben a Néppárt nem volt képes egy bevándorlásellenes álláspontot felvenni - emlékeztetett Kovács Zoltán.
A frakció jelentős része lepaktált a bevándorláspárti baloldallal.
Ebben a küzdelemben a józan ész a valódi választóvonal - szögezte le a politikus. Illetve van egy új választóvonal az európai pártrendszerekben, hiszen a Néppárt, ami alapvetően kereszténydemokrata alapokon szerveződő ernyőszervezet volt, mára mélységesen megosztott ezen vonalak mentén.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - V4 - Európa jövője
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ