Cropped landscape
Külföld
Theresa May: Már nem lehetséges a megállapodásos kilépés a jövő héten
2019-03-2021:58
Theresa May brit miniszterelnök szerint a londoni parlament két év alatt sem volt képes egyetértésre jutni a brit EU-tagság megszűnésének módjáról, és ennek következményeként az Egyesült Királyság már nem tud időben, vagyis jövő pénteken elfogadott Brexit-megállapodással kilépni az Európai Unióból.
A konzervatív párti kormányfő szerdán hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a Brexit március 29-én lejáró határidejének június 30-ig terjedő halasztását. Ennek előzményeként az alsóház kétszer is - először januárban, majd múlt kedden - nagy többséggel elutasította a Brexit feltételrendszerét rögzítő, az EU-val tavaly novemberben elért 585 oldalas megállapodást. 

May szerda este, Downing Street-i hivatalából közvetített - a brit parlamentet szokatlanul élesen bíráló - televíziós nyilatkozatában kijelentette: személyesen is nagyon sajnálja a Brexit késedelmét. Hozzátette: teljesen biztos abban, hogy a brit lakosságnak is "elege van már", és belefáradt a belharcokba, a politikai játszmákba.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ