Cropped landscape
Külföld
Boros Bánk Levente: A Néppártban való lét nem cél, hanem eszköz
2019-03-2120:56
A szerdai döntés egy ideiglenes politikai kompromisszum, ami az EP-választásokra tekintettel és a Néppárt (EPP) ellen irányuló balos szalámitaktika kivédése érdekében jött létre - jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója a Brüsszel - Európa választ című műsorunkban. Szánthó Miklós rámutatott: az alapproblémát a mostani döntés nem oldja meg, tehát csak az EP-választás után derül ki, hogy az EPP keresztény lesz-e vagy nem.
Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője arról beszélt, hogy csak egyelőre nem történt meg a szakítás, mivel úgy tűnik, hogy a Néppárt nem tud megváltozni. Ennek oka, hogy a Néppárt radikálisan liberális szárnya nem hajlandó visszatérni az eredeti értékekhez, sőt azt sem tudják elfogadni, hogy a Néppárton belül mások másképp gondolkodjanak. 
A Fidesz és a magyar kormány számára a Néppártban való lét nem cél, hanem eszköz
- hangsúlyozta. Hozzátette: Orbán Viktor mércéje az, hogy tudja-e a magyarok érdekeit képviselni, vagy nem, ehhez rendeli hozzá az eszközöket. Ha pedig úgy ítélik meg, hogy az EPP-n belül Magyarország érdekeinek képviselete sokkal inkább csorbát szenved, mint amennyi előnnyel jár, akkor semmi sem indokolja azt, hogy ebben a frakcióban kell folytatni a politizálást.

Szántó Miklós úgy látja, hogy év végére a Fidesz már nem lesz tagja a Néppártnak, de ez sok mindenen múlhat. Emlékeztetett: mára a Néppárt nem értékszövetség, hanem sokkal inkább egy érdekérvényesítési fórum. Most is beszélnek "közös értékekről", de ezek a standardok valójában liberális értékek. 
A bevándorlás kérdése pedig ezt a Néppárton belül is jelenlévő törésvonalat a felszínre hozta
- világított rá az Alapjogokért Központ igazgatója.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Brüsszel - Európa választ
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ