Cropped landscape
Külföld
Daniel Pipes: A liberálisok bűnösnek érzik magukat
2019-03-2120:12
A liberálisoknak lelkiismeret furdalásuk van a nyugati civilizáció tekintetében - fogalmazott Daniel Pipes az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Middle East Forum elnöke hozzátette: azért akarnak nem nyugatiakat behozni Európába, hogy bemutassák, jó emberek.
Kiemelte: a rasszizmus, fasizmus, imperializmus és a nyugatiság, illetve a kereszténység miatt érzett bűntudat az, amelyek az érzetet keltik a liberálisokban, hogy ők rosszak. Ezért üdvözlik a migrációt.
Úgy gondolom, hogy ez nem anyagi javakról szól, hanem csökkenti a bűntudatukat
- fogalmazott.

Daniel Pipes elmondta: Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban is láthatunk példát arra, hogy vezető baloldali szereplők szerint csökkenteni kell a mozgásszabadságot az Európai Unión belül, valamint az Unión kívülről jövő emberek beérkezését is limitálni kell.
Az elmúlt néhány évben először láthatjuk azt, hogy baloldali személyiségek kérik a migráció megállítását és a mozgásszabadság leállítását, mert látják, hogy a saját szavazóik más pártokhoz kezdenek el húzni
- emelte ki.
Velkovics Vilmos azon kérdésére, mi a kockázata a kvótarendszer bevezetésének Daniel Pipes úgy fogalmazott: nagyon furcsa dolog, hogy Angela Merkel német kancellár hoz egy döntést és utána Európában mindenkinek ehhez kell igazodni. 
Borzalmas hiba volt, amit Angela Merkel 2015-ben elkövetett és ha a németek szeretnének másfél millió migránst behozni, az az ő döntésük
- jelentette ki. Hozzátette: nem kellene más országokra is ráerőltetni, hogy alávessék magukat ennek.
Egyetértek a magyar kormánnyal abban, hogy ez nem az ő döntésük, ezért nem kell ezzel együttműködniük.
Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ