Cropped landscape
Külföld
Háttérkép: Nyugat-Európában felbomlott a rend
2019-03-2121:47
Németországból a bírói határozattal, jogerősen kiutasított migránsokat azért nem toloncolják ki, mert nincs rendőr, aki érvényt szerezne a törvénynek. Boros Imre közgazdász az ECHO TV Háttérkép című műsorában elmondta: ez az államszervezet bomlásterméke, ráadásul már nem először találkozunk ilyesmivel Németországban.
Boros Imre emlékeztetett: a kölni szilveszteri események másnapján egy "rendes" rendőrkapitány írt egy jelentést, hogy valójában mi is történt. Erre akkora szidást kapott, hogy kis is repült az állásából. Elkedvetlenítették a rendőröket.
Ne legyenek illúzióink. Amit annak idején a nyugatról gondoltunk, már messze nincs úgy. Úgyhogy mi őrizzük meg a nyugalmunkat és bízzunk a rendőrségben
- emelte ki.

Bogár László közgazdász úgy fogalmazott: a rend felbomlása általánosságban elmondható Nyugat-Európáról. Ez mutatkozik meg a német rendőrség alacsony létszámában is.
Bayer Zsolt azon felvetésére, miszerint Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje a liberális és Orbán Viktor miniszterelnök egész más Európáról beszél Bogár László elmondta: tökéletes igaza van Orbán Viktornak abban, hogy itt már nincs veszíteni való.
Neki ragaszkodnia kell ahhoz, hogy ha ebben a beszédtérben így látja Európa helyzetét és jövőjét, akkor kendőzetlen nyíltsággal elő kell ezt adni. Aztán történik, ami történik
- fogalmazott. Hozzátette: ha kiderül, hogy azért, mert valakinek van egy markáns elképzelése büntetés jár, akkor az európai választókon fog múlni, hogy észlelik-e ezt a történést.

Boros Imre kifejtette: most a keresztény gyökerű, nemzetállamok Európája építhet egy olyan bevehetetlen végvárat, mely állja az ostromokat tovább. A Spiegel szerint Orbán mindenképp győztes szituációban van, mert ha bent marad a Néppártban, akkor azt fogják mondani: az Orbán kihajtotta amit akart. Ha pedig kiteszik a Néppártból a Fideszt, akkor azt mondják: ezek micsoda görények, meneküljünk innen.
Itt most nincs mese, nyílt sisakkal előre. Én azt hiszem, hogy ez az abszolút erős végvár meg fog épülni.
Bayer Zsolt szerint viszonylag hamar ki fog derülni, hogy nem a Fidesznek van szüksége a Néppártra, hanem sokkal inkább a Néppártnak a Fideszre.

Teljes adás:
ECHO TV - A nemzet hangja - Háttérkép
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ