Cover
Sport
Jön a XV. Felcsút Kupa
2019-03-2109:37
Március 23-án jön a XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokság. A jubileumi esemény több szempontból is mérföldkő a település és a harcművészet történetében. A Jó Reggelt mai adásában Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke beszélt az eseményről.
A kempo egy modern kori harcművészet, amely Ázsiából származik. Szombaton hazánkban jubilál a sportág, ugyanis idén rendezi a honi szövetség a XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságot. A Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontban három technikai és öt küzdelmi kategóriában harcolnak majd egymással a sportolók. 
Az egyik legjobb versenyünk, az egyik legrégebbi versenyünk. A környező országokból szoktak jönni a versenyzők, és ami nagyon fontos, hogy az utóbbi öt esztendőben ez már egy olyan válogatóverseny a világbajnokság előtti utolsó válogató verseny, ahol nem csak a küzdeni és megpróbáltatásokat szerető harcosok jelennek meg, hanem ott vannak a válogatott versenyzők is. Ugye ez az utolsó versenyünk a világbajnokság előtt
- mondta Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke a Jó Reggelt!-ben.
 
 Az áprilisi spanyolországi kempo világbajnokságra címvédőként utazik a magyar csapat. Az elnök bízik benne, hogy a válogatott újra aranyéremmel zárja a rangos eseményt.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ