Cropped landscape
Sport
Rangadót nyert a Philadelphia, kikapott a Houston
2019-03-2116:36
Győzött a Philadelphia 76ers az észak-amerikai kosárlabda bajnokság legutóbbi játéknapján. A Philly a Bostont verte meg hazai pályán 118-115-re. A Houston Rockets azonban meglepetésre egy ponttal kikapott a Memphis Grizzlies otthonában. 
A keleti, harmadik Philadelphia 76ers az ötödik helyezett Boston Celticset fogadta. A mérkőzést a fehér mezes bostoniak kezdték jobban, Kyrie Irving parádézott, így a félidőben 11 ponttal vezettek a vendégek. A harmadik negyed elején aztán Marcus Smart fennakadt Joel Embiid zárásán, a vendégek játékosa ezt láthatóan nagyon zokon vette, nemes egyszerűséggel fellökte Embiidet, majd kisebb csetepaté alakult ki. Végül a bírók úgy döntöttek, hogy Smartot kiállítják megmozdulásáért. Ez fordulópontot jelentett a meccsen, a Philadelphia megkezdte a zárkózást, majd amikor a legfontosabb volt, a találkozó végén, a vezetést is átvette, Butler kosarával pedig a győzelmet is bebiztosította. A végeredmény: Philadelphia 76ers-Boston Celtics 118-115.
 
Memphisben repülőrajtot vett a szürke mezben játszó Grizzlies és már egy negyed után 13 ponttal vezetett. A különbség sokáig meg is maradt a csapatok között, de a Houston egy parádés záró játékrészt produkált a végül 57 pontig jutó James Harden vezetésével, így hosszabbításra mentette a mérkőzést. A ráadás kimenetelét aztán egy szabálytalanság döntötte el, Valanciunast egy tized másodperccel a vége előtt faultolta Capela. A sértett az első büntetőt bedobta, a másodikat pedig szándékosan kihagyta, így a Memphis egyetlen ponttal 126-125-re győzött.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ