Cropped landscape
Külföld
Amerikai igazságügyi miniszter: A Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot Oroszországgal történő összejátszásra
2019-03-2421:58
A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök választási kampánytörzse vagy munkatársai "egyeztettek vagy összejátszottak" oroszokkal továbbá "nem talált elégséges bizonyítékot" arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást - közölte a szövetségi törvényhozásnak küldött tájékoztató levelében William Barr igazságügyi miniszter.
A tárcavezető tájékoztató levelében tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság "nem talált elégséges bizonyítékot" arra, hogy Donald Trump amerikai elnök akadályozta volna az igazságszolgáltatást. 
    
A bizottság a 2016-os elnökválasztási folyamatra utalva egyúttal arra a következtetésre jutott, hogy "a bizonyítékok alapján Donald Trump nem vett részt a választásba történő orosz beavatkozással kapcsolatos bűncselekményekben". 
     
Robert Mueller péntek délután adta át jelentését William Barr igazságügyi miniszternek, aki washingtoni idő szerint vasárnap délután küldött a jelentés tartalmáról tájékoztató levelet a törvényhozóknak.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ