Cropped landscape
Külföld
Jöhet a harmadik nem a United Airlinesnál
2019-03-2421:36
Az amerikai United Airlines légitársaság pénteken bejelentette, hogy mostantól minden foglalási csatornán megadja az utasoknak a lehetőséget arra, hogy nem bináris (férfi vagy nő) nemet adjon meg – írja a Fox News-t szemléző Demokrata.

A foglalásnál ezentúl a Mr., a Ms. és az összes nem bináris nemet magába foglaló Mx. közül választhat magának az utas, de lehetősége lesz még arra is, hogy egyáltalán ne adja meg a nemét az adatainál. A non-binary/nem bináris nem lényegében azt jelenti, hogy valaki sem nőként, sem férfiként nem határozza meg magát.

A United Airlines sajtóközleményében hangsúlyozza: ők az első amerikai légitársaság, amely meglépi ezt a lépést, és büszkék arra, hogy befogadóak az LMBTQ közösség genderqueer (nem bináris, se nem férfi, se nem nő) tagjaival. Emellett a személyzetet is tréningezik arra, hogy még befogadóbbak legyenek az összes utasukkal szemben – ez annyit tesz, hogy a dolgozóknak a „nem bináris neműek által előnyben részesített megszólításokat” tanítják meg, de a tréningen szó esik még „nemi normákról” is.

Korábban is felmerült már, hogy amerikai légitársaságok bevezessék a nem bináris nemű meghatározást. Ha valaki Mx.-nek akarja vallani magát a foglalásnál, akkor annak az útlevelében vagy a személyi igazolványában is meg kell majd jelennie.

Az American, Southwest, Alaska és Delta amerikai légitársaságok is bejelentették, hogy hajlandóak az IATA szabályaival (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) együttműködve bevezetni a nem bináris és nem meghatározott nemű opciót az utasaiknak. 

Fox News/Demokrata
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ