Cropped landscape
Külföld
„LMBTQ-ellenesség” miatt kitiltották a reptérről az éttermet
2019-03-2421:11
A Texasban található San Antonio városvezetése úgy döntött, hogy kitiltja a város repülőteréről a Chick-fil-A amerikai gyorsétteremláncot azért, mert a cég tradicionális keresztény értékeket támogat – írja Demokrata a Breitbart cikke nyomán. 
A kipaterolás ötletét Roberto Treviño városi tanácsos vetette fel március 19-én. Az indítvány lényegében megtiltotta a Chick-fil-A étteremláncnak, hogy árusítóhelyet nyisson a San Antonio Nemzetközi Repülőtéren.

„Ezzel a döntéssel a városi tanács megerősítette városunk munkáját az egyenlőséggel és a befogadással kapcsolatban” – mondta Treviño az NBC Newsnak.
San Antonio egy szeretettel teli város, ahol nincs helye olyan közösségi létesítményeknek, amelyek LMBTQ-ellenes viselkedést mutatnak.
„Mindenkinek helye van itt és mindenkinek úgy kellene átsétálnia a repülőterünkön, hogy befogadva érzi magát” – tette hozzá a tanácsos. Az étterem eredetileg helyet kapott volna a repülőtéren. A tanácsos figyelmét a Think Progress nevű szélsőséges szervezet hívta fel rá, hogy az étteremlánc 1,8 millió dollárt adományozott keresztény szervezeteknek.

Az étteremlánc kiábrándítónak találja a támadást. “Szerettünk volna beszélni a városi tanáccsal azelőtt, hogy meghozzák ezt a döntést. Egyetértünk Treviño tanácsossal abban, hogy mindenkivel legyen befogadó a repülőtér és a Chick-fil-A.”

A Chick-fil-A az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb gyorsétteremlánca. Több mint 2000 étteremmel rendelkeznek országszerte, de Kanadában is található éttermük. A vállalatot azért bélyegezték LMBTQ-ellenesnek, mert a cég vezetője, Dan T. Cathy 2012 júniusában az egyneműek házassága ellen szólalt fel. Emellett a vállalat alapítója, S. Truett Cathy is olyan politikai szerveződéseknek adományozott dollármilliókat a saját alapítványán keresztül, amelyek LMBTQ-szervezetek szerint ellenségesek az LMBTQ-jogokkal szemben. 

Demokrata/Breitbart
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ