Cropped landscape
Külföld
Még büszke is rá a szenegáli migráns, hogy felgyújtott egy olasz gyerekeket szállító iskolabuszt
2019-03-2416:36
Az olasz rendőrség őrizetbe vette az olasz állampolgársággal rendelkező, szenegáli buszsofőrt, név szerint Ousseynou Sy-t, aki a Milánó melletti San Donato Milanese településen kedden egy 51 gyereket szállító iskolabuszt gyújtott fel. A rendőrségi jelentések szerint az incidensben senki sem sérült meg komolyabban, de tizennégy gyereket füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A 47 éves bevándorló egy kirándulásról vitte vissza az iskolájukba a gyerekeket, azonban útközben letért az útról, a gyerekeket késsel fenyegette meg és kijelentette, hogy a milánói Linate nemzetközi repülőtérre akar menni.
A gyorsan reagáló rendőrség akadályozta meg a tragédiát, elállták a busz útját, a fegyveres rendőrök miatt leengedte a diákokat és az őket kísérő felnőtteket a szenegáli sofőr, azonban ezután benzinnel fellocsolta az utasteret és felgyújtotta a járművet. Az olasz belügyminisztérium közlése szerint a szenegáli férfi szexuális erőszakcselekmények és ittas vezetés miatt már ismert a hatóságok előtt.

A buszon 51 gyerek volt. Az olasz il Giornale beszámolója szerint a rendőrök már ki is kérdezték a férfit, aki egy csöppet sem bánja tettét. Azt mondta, azért követte el a bűncselekményt, mert mélységesen felháborítják a bevándorlásellenes olasz kormány intézkedései, valamint nem tudja feldolgozni, hogy az Észak-Afrikából ladikokban útnak induló bevándorlók sokszor elsüllyednek a Földközi-tengeren.
Megbánni? Ugyan, még százszor megismételném!
– mondta a szenegáli férfi, aki többször nyomatékosan kijelentette, hogy soha nem fog bocsánatot kérni a tettéért.

Davide Lacchini, Ousseynou Sy kirendelt védője szerint ügyfele mentálisan nem tekinthető stabilnak. A támadó migránst jelenleg a San Vittore börtönben tartják fogva, ahol a többi fogvatartott narancsokkal és tojással dobálva fogadta a gyerekeket meggyilkolni akaró szenegálit.

888
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ