Cropped landscape
Külföld
Izraeli lakóházba csapódott egy Gázai övezetből kilőtt rakéta
2019-03-2507:48
A Gázai övezetből kilőtt rakéta csapódott be hétfő hajnalban egy lakóházba Izrael középső részén, Tel-Aviv közelében, a támadásban hat ember megsebesült, köztük egy csecsemő - közölték az izraeli hatóságok. 
Izrael 2014-es ötvennapos gázai háborúja óta nem fordult elő, hogy Tel-Aviv környékét érte volna rakétatámadás. 
    
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök közölte, hogy a rakétatámadás miatt megszakítja egyesült államokbeli útját. Az elkövetkező órákban találkozik Donald Trump amerikai elnökkel, majd azonnal hazautazik. Netanjahu gyalázatos bűnténynek nevezte a rakétatámadást, és kemény izraeli válaszcsapást helyezett kilátásba. 
    
A rakéta a Tel-Aviv melletti Mismeret mezőgazdasági telep egyik házába csapódott be. Az épület lángra kapott, súlyos károk keletkeztek benne. 
    
A támadást néhány perccel azután hajtották végre, hogy az izraeli hadsereg egy másik rakétaindítást észlelt, és megszólaltak a légiriadó szirénái a Tel-Avivtől északra lévő Saron körzetben. 
    
Emmanuel Hahson izraeli külügyi szóvivő szerint a Mismeretben becsapódott rakétát a Hamász szélsőséges palesztin mozgalom irányítása alatt álló Gázai övezetből lőtték ki. Palesztin források ezt egyelőre nem erősítették meg.

MTI
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ