Cropped landscape
Belföld
Font Sándor: Nehéz helyzetbe hozná a gazdálkodókat az Európai Bizottság javaslata
2019-03-2620:23
Nehéz helyzetbe hozná a magyar gazdálkodókat az Európai Bizottság 2020 utáni költségvetési javaslata, amely mintegy egy ötödével csökkentené az agráriumra szánt uniós forrásokat - jelentette ki Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus kifejtette: elfogadhatatlan, hogy az agráriumtól elvont forrásokat az Európai Bizottság migrációs politikára fordítaná.
Font Sándor elmondta: a javaslat nehéz helyzetbe hozná a magyar gazdálkodókat, ugyanakkor megsokszorozná a migrációt segítő civil szervezeteknek juttatott támogatást.
Az Európai Unió részéről van egy ígéret, miszerint az utólagosan csatlakozott országokat felzárkóztatják az európai színvonalhoz, de ezt nem teszik, hanem elkezdik csökkenteni a pénzeket. A másik oldalon pedig olyan civil szervezeteket támogatnak, akik megfoghatatlanok és semmi közük Európához
- mondta ezzel kapcsolatban.
Font Sándor teljes mértékben egyetért azokkal a tejtermelőkkel, akik a Penny Market alsónémedi logisztikai központjánál tüntettek az olcsón árusított szlovák tej miatt. Kiemelte: Szlovákiában a tej felvásárlási ára kicsit magasabb mint Magyarországon. Lehetetlen, hogy Magyarországra behozva még olcsóbban lehessen árulni.
A gazdálkodók által ismert paraméterek alapján ez elvileg nem lenne lehetséges, hogy egy magasabb áron árusított termék külföldről beérkezzen, és még alacsonyabb áron kerüljön forgalomba, mint az egyébként alacsonyabb árú magyar tej
- emelte ki.

Hozzátette. az ilyen akciók olyan mértékben megborítják a piac normál működését, ami helyrehozhatatlan károkat okozhat a szereplőknél.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ