Cover
Belföld
Fülöp Attila: Jól halad a nevelőszülői program
2019-03-2621:04
Az ellenzéki politikai hisztériakeltés megfélemlíti az állami gondozásban nevelkedő gyermekeket, az ellenzéki képviselők pedig egyre többször használják fel a nehéz sorsú embereket politikai akciókra — jelentette ki Fülöp Attila szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Az államtitkár a nevelőszülői hálózattal kapcsolatban kifejtette: a program jól halad, 2020-ra az 50 főnél több gyermeket ellátó intézményeket megszüntetik, és helyette családoknál helyezik el a gyermekeket. 
Fülöp Attila a Befogadlak nevelőszülői program kapcsán elmondta: a nevelőszülőknél tud kialakulni az a családi kötelék, ami minden gyermek nevelésénél fontos. Emellett a program segítségével a a gyerekvédelem területén dolgozókra is rá szerették volna irányítani a figyelmet.

Kiemelte: ma a nevelőszülői díjazás körülbelül a háromszorosa annak, ami 2014 előtt volt.
Ez a kormányzat nem csak szóban, hanem tettekben is valóban támogatja a nevelőszülőséget és a gyermekvédelmet
- mondta ezzel kapcsolatban.

Hozzátette: Ma több mint ötezer nevelőszülő van Magyarországon, reményei szerint több száz, vagy akár ezer fővel is növekedhet azok száma, akik nevelőszülők lesznek.

Az államtitkár kiemelte: az ötven főnél nagyobb gyermekotthonok kicsi intézményekké való lebontása 2020-ig be fog fejeződni.
Fülöp Attila szerint az ellenzéki képviselők kipécézték a szociális és gyermekvédelmi területet, gyakran politikai akciókra használják fel a nehéz sorsú embereket.

Teljes beszélgetés:
ECHO TV - A nemzet hangja - Napi aktuális
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ