Cropped landscape
Sport
Túl az első edzésen
2019-03-2613:07
Elkezdte a felkészülést a magyar férfi jégkorong-válogatott az április végi divízió 1/A-s világbajnokságra. A szokásokhoz híven erős ellenfelek és sűrű program vár a mieinkre. Jarmo Tolvanen együttese április ötödikén Svédországot fogadja a Tüskecsarnokban, ám a keret még korántsem végleges. 
Először együtt a hosszú út előtt. A válogatott egyelőre a Ferencváros és az Újpest, valamint a Fehérvár AV19 játékosai nélkül kezdte a felkészülést a kazahsztáni világbajnokságra. Ők a klubbeli kötelezettségeik után csatlakoznak a kerethez. A DVTK és MAC játékosoknak viszont már csak a válogatott lebeg a szemük előtt.
Három nap pihenő után jólesett már kicsit úgy mozogni, hogy tényleg már készülünk valamire, nem pedig csak totyogunk, úgyhogy kemény volt és jó volt
- mondta Vay Ádám, a válogatott kapusa.

A DVTK és a MAC idén a magyar helyett az erősebb, szlovák ligában edződött. Pozsgai Tamás csodát még nem vár ettől.
Ez akkor fog szerintem majd meglátszani, amikor több évet eltöltünk ebben a ligában, és minél több magyar szerepel benne, akkor szerintem nagyon látványos lesz ez a fejlődés, de szerintem idén is már, én is úgy érzem magamon, meg a többieken is, hogy látszik, hogy kicsit gyorsabban csináljuk a dolgokat
- nyilatkozta Pozsgai Tamás.

A kazahsztáni divízió 1/A-s világbajnokságot április végén rendezik, addig pedig hat felkészülési meccs vár a mieinkre a rengeteg edzés mellett.
A weboldalon sütiket használunk, hogy kényelmesebb legyen a böngészés. További információ